Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2011 15:38 - Започва дело срещу съдийката, запорирала вестниците "24 часа" и "Труд"
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 631 Коментари: 0 Гласове:
0



Магистратът е предложен и за уволнение от Инспектората на ВСС
image   ВСС образува дисциплинарно производство срещу съдийката Мария Георгиева. В деловодството на Висшия съдебен съвет (ВСС) на 20 октомври е било внесено предложение от Инспектората към ВСС за налагане на най-тежкото дисциплинарно наказание - уволнение на съдия Мария Георгиева от Софийския градски съд (СГС).

Според него Инспекторатът на ВСС е извършил проверка на работата на съдия Мария Георгиева за 2011 г., възложена със заповед на главния инспектор Анна Караиванова от 22 юли т. г. Основанието за проверката са "над 10 отделни сигнала, заведени в Инспектората за периода от 2010 до август 2011 г., както и медийни публикации". При проверката били констатирани нарушения по образуването, движението и приключването на гражданските дела и обезпечителните производства за 2011 г.

Новината за исканото уволнение на съдийката дойде ден, след като  Мария Георгиева издаде решение за налагане на запор върху имущество и търговски марки на вестниците "Труд" и " 24 часа" и на особено представителство на фирма "БГ Приватинвест ГмбХ" в управлението на двата вестника – като обезпечителна мярка с оглед бъдещ иск. Последваха коментари, че решението не е случайно. Главният инспектор Анна Караиванова уточни днес пред журналисти, че проверката срещу съдийката е сложна и насочи медиите към Централния депозитар, общината и Халите. 

Съдия Мария Георгиева е участвала с решенията си в друго скандално дело - запорирането на акциите на Столична община в Централни хали.

По  това дело съдия Георгиева беше присъдила колосален размер на адвокатски хонорар - 150 000 лв. за адвокат Баташки, за написването на една жалба срещу отказ на съдебен изпълнител.


Тагове:   труд,   дело,   24,   съд,   съдийка,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1733576
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив