Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2011 20:49 - Митът, че ГЕРБ е непобедим, рухна
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 1019 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За втория тур БСП ще търси подкрепа от гласувалите за Кунева и за десни кандидати

"Такива избори в България не е имало от 20 години. Толкова зле организирани и с толкова пречки пред гражданите",  заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в първи коментар за изборите днес.

Не е имало избори, които да са провеждани под толкова голям натиск от страна на управляващите, с контролиран вот, с купен вот, с прах, който доминираше не само през цялата кампания, а и през последните две години, продължи Станишев.

Въпреки това огромен брой българи излязоха и гласуваха срещу ГЕРБ, категоричен бе лидерът на левицата.

"Защото митът, че ГЕРБ са непобедими, че могат да печелят на първи тур, каквото си пожелаят, рухна.

Близо 60%, може би и повече, от българите гласуваха за кандидати, различни от тези на ГЕРБ",посочи Станишев.

Според него БСП се показа като основна алтернатива на ГЕРБ, "защото ние тръгнахме последни в тази кампания, а ГЕРБ водят кампания от двегодини".

На въпрос от коя политическа сила БСП ще потърси подкрепа на втори тур Сергей Станишев отговори, че ще търси подкрепа от тези, които са гласували за Меглена Кунева.

"Търсим преди всичко подкрепата на хората и на тези, гласували за госпожа Кунева и на тези, които са гласували за десни кандидати", каза той.

"Тези хора, от които БСП търсят подкрепа, не харесват това, което се случва, не харесват натиска и заплахите, не харесват полицейщината. Не харесват липсата, на каквато и да е социална политика и затъването на България в безперспективност%, отбеляза лидерът на БСП.

"Тук изборът не е ГЕРБ или БСП. Изборът е много по-дълбок и по-сериозен и аз съм убеден, че много хора на втори тур ще излязат и ще подкрепят Ивайло Калфин и Стефан Данаилов. Защото те могат да бъдат противодействие на тази конфронтация, на тази арогантност, която се налага от ГЕРБ", каза още Станишев.

Ще очаквам подкрепата от всички български граждани, които не приемат стила на управлението на ГЕРБ,

каза кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин на влизане в НДК.

Ивайло Калфин заяви, че в цялата страна много хора са се отказали да гласуват само заради процедурата, която е била създадена и заради неуредиците.

"Българските граждани ясно показаха, че тази политика, която води ГЕРБ в момента не е европейската, не е политиката, която прави България силна и единна държава – това е политика на арогантност и на налагане със сила", посочи Калфин.

Той обясни, че като приключи изборният ден всички ще се убедят колко ясен е този вот.

Калфин изтъкна още, че от социолози чувал, че много хора отказват да отговарят на въпроси като излязат от секцията и определи този факт като странен.

Той заяви още, че при балотаж ще се обърне и към избирателите, които са подкрепили Меглена Кунева, издигната от инициативен комитет. Той отбеляза, че Кунева е постигнала внушителен резултат.

На влизане в НДК кандидатът за вицепрезидент на БСП Стефан Данаилов заяви, че ще чака подкрепа при балотаж на всички демократично мислещи хора, които са "изстрадали демокрацията".

Той не изключи подкрепата на десните избиратели.

Стефан Данаилов заяви, че очаква протесния вот на българите следващата седмица при балотаж.

Ограбиха ни демокрацията,

коментира кандидатът за кмет на София от БСП Георги Кадиев. Той посочи, че по негови данни над 50% от хората отказвали да отговарят на екзит пола. Това, което днес се случи за мен е подмяна на гласовете на столичани и българите, каза Кадиев.

След като ГЕРБ ни отне свободата на словото, социалната политика, бизнеса, сега вече ни откраднаха и гласовете, заяви кандидатът за кмет.

Той изрази убедеността си, че ще стигне до балотаж, освен ако "няма грандиозни изборни измами". В отговор на въпрос дали ще понесе отговорност при изборна загуба, той заяви своята готовност за това и припомни, че през 2007 г. е подал оставката си като заместник - министър на финансите.




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. apostapostoloff - Това са ужасни,
23.10.2011 21:06
отвратителни нелепици!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1733982
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив