Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2011 07:57 - Второ поскъпване на бензина за седмица
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 459 Коментари: 0 Гласове:
0



В рамките само на една седмица "Лукойл Нефтохим" вдига за втори път цените на горивата на едро, като това направи и дистрибуторът на горива "Лукойл България". От вчера цените на най-масовия бензин A95H по бензиностанциите струва 2.45 лв. за литър, което е увеличение от 3 ст. Дизеловото гориво вече струва 2.50 лв. за литър, като и там покачването на цената е с 3 ст.
Увеличението на цената, което е в сила от сряда сутринта, е малко странно на фона на падащите цени през последните пет дни на търгувания в Лондон сорт "Брент", коментира LiveBiz. Миналия петък търговията на този вид нефт завърши при цена от 112 долара за барел, за да достигне 108 долара за барел във вторник. Предишното увеличение на "Лукойл Нефтохим" беше на 13 октомври, като тогава цените на двата вида горива се покачиха с още 3 ст. Тогава бензинът достигна 2.42 лв. за литър, а дизелът - 2.47 лв. за литър.
Вчера Европейският енергиен портал не бе отчел повишението на цените. Предишната промяна обаче нареди България на седмо място по най-скъп дизел в Европейския съюз. Пред нас са Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Полша и Румъния.



Тагове:   дизел,   Лукойл,   газ,   бензин,   поскъпване,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1735362
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив