Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2011 20:10 - Медиците: Бог осъди Кадафи!
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 712 Коментари: 1 Гласове:
0



За какво да съм удовлетворен? Никой няма да ми върне нито годините в затвора, нито мъките, които съм преживял", каза също обаче д-р Здравко Георгиев image Българските медицински сестри Кристияна Вълчева, Валентина Сиропуло, Валя Червеняшка и Снежана Димитрова, както и доктор Здравко Георгиев, които бяха осъдени на смърт в Либия "Бог осъди Кадафи. Нека ние да гледаме напред".

Така д-р Здравко Георгиев, един от медиците, прекарали години в либийски затвор, коментира пред БГНЕС новината за смъртта на либийския лидер Муамар Кадафи.

Според него рано или късно Кадафи е щял да бъде арестуван и да отговаря за престъпленията си.

След несправедливите мъчения, преживени в либийския затвор, медиците ни обаче не могат да приемат смъртта на диктатора като възмездие.

"За какво да съм удовлетворен? Никой няма да ми върне нито годините в затвора, нито мъките, които съм преживял", каза д-р Георгиев.

За българския медик сега Либия е минало, което просто вече не съществува.   Сега, обаче, той очаква да има - макар и малка, положителна промяна в страната, управлявана от Преходен национален съвет.

Наистина съм удовлетворена, очаквах го,

заяви и Валентина Сиропуло, една от осъдените на смърт в Либия български медицински сестри още като разбра за залавянето на диктатора.

"Много ме зарадвахте. Очаквахме го толкова време, исках да се случи", призна развълнувана тя.

Според нея сега вече реабилитираните ни медици ще изпитат някакво морално удовлетворение.

Човекът, който толкова време си игра с нас, най-после си получава заслуженото, категорична е тя.

Според Сиропуло, макар и трудно, Либия ще се промени към по-добро.

Тя обаче никога не би си върнала в тази страна, след причинените й жестокости. "Дори не си помислям за такова нещо".

"Краят на една ера на деспотизъм и потисничество,

от които либийците страдаха твърде дълго" - така определят новината в общо изявление председателите на Европейския съвет Херман ван Ромпой и на Европейската комисия Жозе Барозу.

Либия днес отвори нова страница в своята история и се отправи към демократичното си бъдеще, допълват двамата европейски лидери.

Те призовават ПНС да продължи по пътя на помирението на широка основа, като в този процес бъдат обхванати всички либийци и това да доведе до демократичен, мирен и прозрачен преход в страната.

Полша, която в момента е ротационен председател на ЕС, предупреди в изявление на външното си министерство останалите диктатори в региона и по целия свят да си извадят поуки от съдбата на Кадафи.

"Надяваме се, че неговите съучастници, издирвани за престъпления, скоро ще бъдат съдени. Поздравяваме либийския народ за края на диктатурата".

В Русия разчитат, че в Либия ще настъпи мир

и всички онези, които я представляват, ще се споразумеят за конфигурацията на властта, коментира руският премиер Дмитрий Медведев.

Той каза това на пресконференция след разговорите си в Москва с холандския премиер Марк Рюте. По повод горещата новина Рюте подчерта, че Кадафи сам по себе си е представлявал заплаха.

Войната в Либия приключи, лаконичен бе италианският премиер Силвио Берлускони. Sic transit gloria mundi ("Така преминава световната слава"), каза на латински той пред членове на партията си, цитиран от италианската агенция АНСА.

Със стрелба във въздуха изразиха въодушевление от новината жители на

шиитското южно предградие на Бейрут

Шиитската общност в Ливан обвиняваше Кадафи в убийството през 1978 г. на видния духовник имам Муса Садр, който изчезна при официално посещение в Либия по покана на Кадафи.

Сирийската опозиция приветства новината за смъртта на Кадафи. "Кадафи си отиде и идва твоят ред, Башар", гласеше по адрес на сирийския президент постинг в страницата във "Фейсбук" на "Сирийска революция 2011".

На сайта има задраскани с червен кръст снимки на Кадафи, на бившия египетски президент Хосни Мубарак и на сваления туниски президент Зин ал Абидин бен Али.

Две са незадраскани - на йеменския президент Али Абдула Салех и на сирийския Башар Асад. Това е краят на тираните, гласи друг постинг на страницата във "Фейсбук".



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Циркът с "медиците" ...
20.10.2011 20:21
Циркът с "медиците" беше измислен, създаден и изигран, за да загуби България позициите си в региона. А "сестричките" бяха машата за изпълнение на плана. И не се заблуждавайте, че бяха невинни - като оставим настрана "дребните" прегрешения с продажба на медицински манипулационни средства (откъде ли са ги взели, май и кражби е имало) и варене и продажба на спирт, стотици деца бяха заразени с вируса заради нехайството на едни от тях и с пълното съзнание за вършеното от други.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1733886
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив