Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2011 07:18 - МВР пуска на свобода син на депутат от ГЕРБ, заловен с марихуана
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 1473 Коментари: 0 Гласове:
1



Полицията прави опит да потули случая с необичайна бързина

Син на депутат от ГЕРБ е бил заловен от полицията с марихуана, но броени часове след това е бил освободен от ареста на 1-во РУП - София,  научи ДУМА от източници от системата на МВР. Скандалната случка се разиграва през лятото. На 23 юли 2011 г. в 13 часа в района на Борисовата градина - срещу БТА е бил задържан Атанас Цветанов Сичанов. В него е открито количество марихуана с форма и големина на юмрук. Задържаният е син на депутата от ГЕРБ Цветан Сичанов. Цветан Сичанов е от Самоков и е бивш директор на Окръжна дирекция на полицията в Самоков.
Арестуваният е отведен в 1-во РУП. Вместо да бъде задържан обаче, три часа по-късно той по спещност е бил освободен срещу призовка. Това е станало след проведени няколко телефонни разговора от длъжностните лица. Добре известно е, че по закон нарушителят трябва да бъде задържан поне за 24 часа.
На 2 август 2011 г. е била изпратена преписка по "случая Сичанов" до Софийска районна прокуратура. Тя е прекратена с отказ за образуване на производство на 23 август. Според експерти в правосъдната сфера, впечатляващи са бързината в действията на службите и институциите по потулването на случая. Върху служители на МВР е оказван безпрецедентен натиск за запазване на дискретност и пълно мълчание.
Най-интересното в случая по задържането на Атанас Сичанов е, че същият е записан в книгата като задържан, но не присъства в системата. Източниците на ДУМА се опасяват, че книгата може да изчезне. Това вече се е случвало в историята на 1 РУП - София. Събитието е последвано и от спешното пенсиониране на заместник-началника на 1 РУП Румен Спасов, ползващ се с авторитет на професионалист и дългогодишен безукорен служител на СДВР.

ДУМА пита

По повод случая ДУМА пита министъра на вътрешните работи и началник на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов:
1. Защо при ареста на депутатския син Сичанов-младши не е спазено изискването за 24-часово задържане?
2. Защо задържаното лице не фигурира в сводките на МВР?
3. Защо задържаният е освободен срещу призовка броени часове след ареста му?
4. Докога управляващите от ГЕРБ ще прилагат двойни стандарти в МВР по отношение на борбата с организираната престъпност и разпространението на наркотици?
5. Ще се подходи ли по "случая Сичанов" по начина, по който ГЕРБ се освободи от кандидата си за общински съветник в община Раковски Петко Чучулски? Същият бе изключен от ГЕРБ, след като бе задържан от полицията за 72 часа за наркоразпространение в Пловдивския регион. При неговия случай пропагандната машина на ГЕРБ декларира, че няма да разпъва политически чадъри над никого от своите, дори и да е участник в местните избори.
Очакваме Цветан Цветанов да отговори възможно най-бързо на въпросите на ДУМА.
ДУМА припомня, че това не е първият случай, в който хора, свързани с ГЕРБ, се забъркват в престъпления с наркотици. Само преди дни бе арестуван кандидатът за общински съветник от ГЕРБ в Раковски Петко Чучулски. Оказа се, че той снабдявал трима пловдивчани с амфетамини, марихуана и таблетки екстази. В дома и колата на Чучулски бяха открити още амфетамини.
Друг скандален случай, свързан с дрога, се разиграва няколко пъти в Севлиево. Братът на лидера на ГЕРб в Севлиево Васил Христов Христофор Христов бе признат за виновен за притежание на наркотици. В автомобила на Христофор бяха открити повече от 7 кг канабис.






Тагове:   канабис,   депутат,   син,   ГЕРБ,   хванат,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1735175
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив