Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2011 01:31 - ГЕРБ и БСП са двете страни на една монета
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 940 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.10.2011 01:32


image

Фотограф: Георги Кожухаров

image

"ГЕРБ и БСП са двете страни от една и съща монета. Но от такава изхабена валута България няма нужда". Това каза независимият кандидат-президент Меглена Кунева, която закри предизборната си кампания във Варна.

Пред събралите се граждани тя обяви, че заедно с кандидат-вицепрезидента Любомир Христов "сме готови да се борим за промяна, готови сме за победа!"

"Преди всички избори Борисов си избира по една гръмка фраза, с която да плаши хората. На предните избори обеща еднопартийно правителство, а влезе в безпринципна коалиция с "Атака". Имате ли съмнения кого ще подкрепи "Атака" на втори тур?", попита Кунева. И продължи: "Сега Борисов се опитва да сплаши българските избиратели, че ако ГЕРБ не вземе цялата власт, ще предизвика предсрочни избори. Единственият, който може да предизвика предсрочни избори, е самият Борисов. ГЕРБ ни вкара в политическа шизофрения – по телевизията гледаме позитивните новини и рязане на ленти, а в истинския живот виждаме безработица и безперспективност."

Тя обяви още, че има две Българии:"Тази на всички нас, които чакаме ползите от еврочленството, и тази на "Бай Ганьо влиза в Шенген" и "Бай Ганьо усвоява еврофондове. Има България на Краси Тодоров от Аврен и на Найден Зеленогорски от Плевен, и България на изправените срещу мен миналата събота 71 милиона лева! Спомнете си дебатите по телевизията."

Кунева повтори тезата си, че президентът има достатъчно правомощия - "да не допусне следващият главен прокурор да бъде от семейния кръг на Цветан Цветанов, да не допусне бюджет, в който парите за подслушване да са повече от парите за образование. Достатъчно власт, ако му стиска да налага вето на абсурдните закони на ГЕРБ".

Според нея обаче президентът има достатъчно власт само когато е излъчен от хората, а ако е от партия - има толкова власт, колкото му отпуснат партийните лидери или централи.

Кандидат-президентът, издигнат от инициативен комитет, обяви, че ако бъде избрана, ще иска отчет на правителството за антикризисната му програма. "Като президент ще наложа вето на всички закони, които въвеждат излишни регулаторни режими и въвеждат данъци за бизнеса", обеща още тя. "Ще поведа битка с монополите. Сега премиерът ги бие само на карти.", каза още независимият претендент за държавен глава. Заяви още, че няма да назначи нито един посланик с агентурно минало, за разлика от Георги Първанов, а всички президентски назначения ще прави с публични изслушвания.

"Ще кажа НЕ на енергийното крепостничество на България, НЕ на концесии на шистовия газ на тъмно, НЕ на АЕЦ Белене при тези условия. Стига с безразборно харчене на държавни пари, без значение за АЕЦ Белене или друг проект, дали е 6 млрд, 6 млн. или 6 хил. Преди някой да си позволи да решава за такива проекти, трябват отговори на 3 въпроса: 1. Безопасно ли е; 2. Колко точно струва; 3. Защитен ли е националният интерес.", обеща още Кунева.

Тя обвини опонента си от ГЕРБ Росен Плевнелиев, че още не е станал президент, "а вече е в матрицата на г-н Първанов – пред руските медии обещава едно, пред българските – друго". Атакува и ГЕРБ, че бавят бюджета за 2012 г., защото искат "с него да накажат общините, които не са гласували за ГЕРБ".

Кунева благодари на екипа си и заяви, че в България може да се направи кампания с малки дарения. "280 000 лева, скъпи приятели! 280 000 лева срещу 71 млн. лева субсидии от нашите данъци!", каза тя пред събралите се.

"Двайсет години българинът гласува главно "против". Против статуквото, кражбите, несправедливостта, обедняването. Гласува така, сякаш като накаже някого, следващият ще му гарантира всички блага. Сега имаме най-сетне шанс да гласуваме "за". За кауза, която да нанесе на Системата такава тежка рана, от която тя никога няма да се излекува", обяви още Меглена Кунева и повтори предизборния си слоган: "Гласът на хората има значение".



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1734076
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив