Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2011 09:55 - Стремежът към богаство руши брака
Автор: cnyyk Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 868 Коментари: 0 Гласове:
0



Богатите били по-нещастни от идеалистите, твърдят учени   image Thinkstock/ Guliver  

Семейните двойки, които силно се стремят към материални облаги, имат повече пари и съответно повече проблеми, отколкото идеалистите, установи проучване на американски учени, цитирани от сайта Сайънс дейли.

Изследователски екип от университета "Бригам Йънг" в Солт Лейк Сити проучил 1734 женени двойки в САЩ. Всички те били запитани как оценяват семейното си щастие и как се отнасят към притежанието на материални блага и пари. Учените установили, че семейните двойки, които не считали за приоритет богатството, се оказали с 10-15 на сто по-стабилни и с по-щастлив брак, отколкото материално ориентираните.

"Семействата, в които и двамата партньори преследват на всяка цена материалното благополучие, се оказаха с най-лоши показатели за брачно щастие, заяви Джейсън Каръл, ръководител на екипа. При тях се наблюдава влошено общуване, лошо овладяване на конфликтите и по-малък отклик на взаимните им проблеми."

При 20 на сто от запитаните и двамата партньори си признали, че са силно привлечени от паричните знаци. И въпреки че тези двойки били с много по-добро материално положение в сравнение с останалите, финансовите теми били основният източник за семейни разпри. Въпреки общата им страст, тези семейства не били щастливи. Оказали се много по-нещастни от тези, в които имало само един материалист и от идеалистите, констатирало проучването. БТА




Тагове:   брак,   богатство,   стремеж,   2011,   Руши,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1729843
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив