Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2011 08:15 - Стив Джобс опитал да спре болестта си с "магична мисъл"
Автор: cnyyk Категория: История   
Прочетен: 1179 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.10.2011 08:16


Той отлагал дълго препоръчвана операция   image  

Съоснователят на компанията "Епъл" Стив Джобс, който почина в началото на месеца, е отлагал възможността да бъде опериран от рак на панкреаса. А това е щяло да увеличи продължителността му на живот, заяви неговият биограф Уолтър Айзъксън, цитиран от Франс прес.

"Той ми каза, че не желае да бъде опериран, разказа биографът в емисията "60 минути" на телевизия Си Би Ес. Джобс вероятно мислеше, че ако човек игнорира нещо и не желае то да съществува, може да притежава "магична мисъл" и да направи така, че това да бъде осъществено чрез нея. Той искаше да говори за това, да каже, че съжалява. Смятам, че той имаше чувството, че е трябвало да бъде опериран по-рано."

Стив Джобс в края на краищата бе опериран от лечима форма на рак на панкреаса през 2004 г., 9 месеца след диагностицирането на заболяването. През този 9-месечен период той опитваше да се лекува чрез хранителен режим, посещаваше спиритуалисти, тестваше различни диети на базата на зърнени храни, плодове и зеленчуци, допълни Айзъксън.

Едва след 9 месеца, когато всички в обкръжението му настояват той да се подложи на хирургическа операция, Джобс решава да го стори. Предполага се, че вече е било твърде късно, защото когато го оперират, хирурзите забелязват, че ракови образувания са се разпространили в тъкани около панкреаса, поясни биографът. Според него лечението на Джобс е продължило тайно, макар той да заявяваше, че е напълно излекуван. Джобс си взел дълга отпуска по болест през 2009 г., когато му бил присаден черен дроб. През януари отново си взел отпуска, преди да си отиде от този свят на 5 октомври.

Биографичната книга "Стив Джобс" е публикувана от издателство "Саймън енд Шустър" и ще се появи на американския пазар в понеделник. Написана е от Уолтър Айзъксън, бившия главен редактор на сп. "Тайм" и бивш генерален директор на Си Ен Ен, който е взел над 40 интервюта от Джобс. В нея се посочва също, че Стив Джобс мразел хората, които поставят печалбите на първо място, предаде Асошиейтед прес. Той нарекъл босовете, които ръководели "Епъл", след като поели щафетата от него, "корумпирани хора" с "корумпирани ценности", които се стремят единствено да натрупат пари.

Стив Джобс бил кавгаджия като ученик и спрял да ходи на църква на 13-годишна възраст. Той повече не посетил църква, след като видял снимка на гладуващи деца на корицата на сп. "Лайф". По-късно няколко години изследвал дзен будизма. Като тийнейджър имал някои странни привички - започнал да опитва разнообразни диети, известно време се хранел единствено с плодове и зеленчуци и усъвършенствал продължителното гледане с ококорени очи, без да мигне. По-късно казал на Айзъксън, че е бил на една от своите плодови диети. БТА




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1729919
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив