Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2011 12:47 - Бойко: Извинете се на Дянков; Стопанина: Извинявам се…
Автор: cnyyk Категория: Други   
Прочетен: 6373 Коментари: 11 Гласове:
19

Последна промяна: 14.12.2011 17:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Всички, които са искали оставката на министъра на финансите Симеон Дянков, да му се извинят веднага. За това настоя премиерът Бойко Борисов по време на годишната среща между бизнеса и правителството. „И на мен да се извинят, че ме тормозят да го махна“, подчерта Борисов. Повод за призива на Генерала стана поредното съобщение на рейтинговата агенция Moody’s, която посочи България като пример за финансова дисциплина. През юли България стана единствената страна в ЕС, на която беше повишен кредитният рейтинг от започване на кризата през 2007 г.

Коментар от Стопанина: Извинявам се веднага, макар да не съм искал оставката на Дянков. Извинявам се, че смятах този министър за една от най-раболепните мижитурки, която козирува пред всяко изискване на банкерските си господари, определящи кредитните рейтинги на дадена държава. Ето, извинявам се, че съм бил прав — Дянков е пример за безгръбначен слугинаж на чужди интереси, което, казано на политико-банкерски език, е „пример за финансова дисциплина“.

Извинявам се, че в моя мироглед не е повод за гордост да си сред първенците в една корумпирана глобална финансова система. Особено когато, за да те почешат банкерите по коремчето, по-напред трябва да си изял душите на стотици хиляди или направо милиони хора — последен пример: повишаването на пенсионната възраст.

Тази година е на Дянков — да се гарантира финансовата стабилност, 2010 г. беше на Росен Плевнелиев, а следващата ще е на Трайчо Трайков“, заяви още Борисов.

А годината за спасение на българския народ от банкерската клика и нейните слуги в антуража на Борисов коя ще бъде? Извинявам се, че питам… И още питам: Щом Генерала е такъв пророк за идните години, може ли да познае в коя година ще е националната катастрофа, която „изненадващо“ ще се появи в по-нататъшните страници на банкерския сценарий?

Подлога, Бойколизец или Блюдолизец храбър?!?!?
- прочетете и решете




Гласувай:
19


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
1. chavdar01 - САМО ДА МИ ПАДНЕ ТОЯ ДЯНКОФ
14.12.2011 13:01
ТАКА ЩЕ МУ СЕ "ИЗВИНЯ"ЧЕ ЩЕ МЕ ПОМНИ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!
цитирай
2. lubara - Поздрави!
14.12.2011 13:09
Да му се извиня, ама друг път! Няма как да му тегля шут отзад!
цитирай
3. idealist - Извинявайте!
14.12.2011 13:09
Г-н Борисов, г- Дянков - извинявайте. За това, че все още сме живи и ви товарим бюджета с разходи. За това, че все още стоим в родината си, а не емигрираме. За това, че дори се осмеляваме да задаваме въпроси и да си отстояваме правата и свободите. Извинявайте и - Бог да ви прости! Ама надали...:)
цитирай
4. nosense - Хайде на работа
14.12.2011 16:30
Щом имате време да пишете значи нямате работа:)
Я марш да работите! За овчари има работа!
цитирай
5. анонимен - полага Ви се
14.12.2011 16:51
След нова година ще замълчите. До тогава ще ви е силата.И ще се ИЗВИНИТЕ!!!!!
цитирай
6. анонимен - М дааа, интересно. Само, че има м...
14.12.2011 17:09
М дааа,интересно. Само ,че има мааалка разлика между икономия(каквато прави Дянков) и икономика каквато трябва да прави Правителството.Та разликата е мъничка-каквато е разликата между краставица и красавица.Да стиска парите (малко или много) в джоба и да не ги харчи може всеки идиот.Неидиотите правят така ,че тия пари да се харчат така , че да донесат и нещо отгоре.Както казваше оня брадатия Маркс-пари-пари прим.Та това примче липсва и на Дянков и на тоя дето иска да му се извинят.
цитирай
7. анонимен - Не само да искаш но трябва и да можаш
14.12.2011 19:40
За да се управлява държава се иска не само желание .Иска се да бъдат създадени условията за развитието и просперитета на тази държава..Правителството има една ялова опозиция която не се знае дали е лява или дясна ,тя дори не иска и властта, не знае какво иска Иска да е само в народното събрание. Подкрепяна и подържана от време на време от импотентните профсъюзи ,които нямат никаква ефективност, нямат и членска маса,а милион претенции без покритие и главният им лозунг е винаги "ОСТАВКА"Тези хора не знаят на кого искат оставка , къде отиват и за какво стачкуват ,за това винаги губят и резултатът е ясен "Керванът си върви и....Стачката свърши но за чия сметка е , за сметка отново на работника.А къде са водачите им? Няма ги ,те се изпокриват и подготвят нова друга стачка,защото те трябва да лапат.Това е играта ,в която потърпевш е винаги работника.В други държави профсъюзите плащат на стачкуващите изгубените надници от стачката,от събраният членски внос от членовете на профсъюзната организация в профсъюзната каса. Това нещо къде го има в България.Нямало го е и няма да го има,защото у нас никога не е имало профсъюзи.Ако не е вярно нека да бъда опроверган.Трагедията е там че в България всеки иска да управлява без да знае как става това.За това цели 22години тъпчем на едно место и не можем да се отлепим от дъното. Избираме не способни за управлението личности а некадърни партйно политически особи,заинтересувани само за личният просперитет.Ако при тези условия които сега правителството има не съумее да се справи с неудачите които има в управлението,да изчисти държавният апарат от готованците на държавната трапеза,втори такъв шанс то няма да има и само ще си отиде.
цитирай
8. анонимен - Нещо относно аршина на Бокича и ч...
14.12.2011 22:23
Нещо относно аршина на Бокича и чисто артистичните заложби на пишман примиера в казуса с отнемането на лиценза на Лукойл и последвалото отнасяне на случая в съда! Решението от 12.12.2011 на въпросния български съд не беше отразено от нито една медия! Делото е отложено ,но от матерялите става ясно ,че лиценза е отнет правомерно от Главна агенция Митници! Да излезе г-н Борисов и да каже с какво наказа Лукойл за работата му без лиценз близо 6 месеца!? Колко пари влезнаха в държавния бюджет от наложените глоби!? И защо НАП бездейства и не налага актове на този безконтролен престъпен монополист!?! Защо изискват от самостоятелните малки бензиностанции директна връзка с НАП пред угрозата от санкции, а рафинерията е безнаказана!?! Кажи Борисов как е аршина!? Г-н Златев отпусна ли парички за президентския и местния вот!? Ще се извиним Бокич ама друг път! Както иракчаните се извиниха на Садам така и ние ще ти се извиним!
цитирай
9. vmir - Не знаех, че било такъв кеф да се изживяваш като жертва на "световната банкова клика"
15.12.2011 08:45
С почти същата идея са пробутали и ВОСР, но или на мнозина не им пука за живота на децата и внуците им, или възнамеряват да бъдат на мястото на болшевиките.
цитирай
10. gocho52 - Точно е...
15.12.2011 11:54
...
цитирай
11. анонимен - ?
15.12.2011 12:02
За какво да се извиняваме на Дянков, че му плащаме от бюджета всеки път екскурзиите до Щатите по семейни причини? Че му платихме туристическото посещение в Китай с еди-коя си девойка? Че поехме разноските за спасяване и лечение на сина му, и то в момент, когато се оказа, че самият Дянков не си беше платил осигуровките?

За какво точно да се извиним на този безхаберник – за това, че е стиснал за гушата над 3 милиона българи – пенсионери и болни и чака да спрат да дишат, за да му излизат най после счетоводните сметки?

Или дължим извинение на този така наречен финансов министър за това, че повече от две години и половина мандат си позволява за живее в Бояна, там, където не му е полага?

Да не би Борисов да очаква да се извиним на Дянков за това, че разпродава държавата на безценица, за това, че си позволи да посегне на резерва на здравната каса и все още не е дал обяснение къде са и какво е направил с тези 1, 2 млрд лева?

Да не би да се очаква от нас извинение към Дянков за излъганите земеделци, за подигравателното отношение към синдикатите, за обидите му към учените на България?

Да се извиняваме на човек, който отдавна трябваше да е клиент на прокуратурата заради действията и самоволните решения като министър на финансите?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1735246
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив