Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2011 15:53 - Германия предлага спиране на икономическия растеж
Автор: cnyyk Категория: Бизнес   
Прочетен: 862 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.12.2011 15:53


Германският министър на финансите отправя от страниците на Die Zeit изненадващ призив към западните страни да ограничат темпа на икономически растеж за доброто на всички и в знак на уважение към християнските ценности.  

"Успоредно с усилията си да победим глада в целия свят, ние трябва да поемем ангажимент да ограничим темпа на икономически растеж в собствените си страни", обясни Волфганг Шойбле.

"Фактът, че нашите нива на растеж вече не могат да се сравняват с нивата в бурно развиващите се страни като Китай, Индия или Бразилия, не означава, че нашата икономическа политика се е провалила, а че ние вече сме достигнали ниво на богатство достатъчно за по-голямата част от населението и че трябва да дадем и на другите възможност да постигнат същото. Ние трябва да приемем този факт", пояснява министърът в коментар, които ще бъде публикуван в утрешния брой на седмичника Die Zeit.

Шойбле предупреди че вярата в безкрайния икономически растеж е погрешна. "Западните икономики са стигнали до степен на пресищане. В тази ситуация нашите цели и нашите задължения са главно да контролираме неравенството и произтичащото от него социално напрежение".




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1735531
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив