Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2011 12:18 - Борисов: Финансовите пазари събарят съня на лидерите
Автор: cnyyk Категория: Бизнес   
Прочетен: 925 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.12.2011 12:19


image
 

Ако има нещо, което да стряска съня на лидерите в света, това е думата пазари. Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на конференция „Перспективи за развитие на небанковия финансов сектор”, организирана от КФН.
"Финансови пазари като се каже и няма президент, премиер, канцлер, думата да не му събаря съня", каза Борисов. По думите му - реакцията на тези пазари определя и политиката в тази област в момента в света, а темата е изключително чувствителна, злободневна. В Европейския съвет няма решение, няма тема, свързана с днешната ситуация в света, която да не бъде съобразявана с т.нар пазари. Веднага следва въпрос – как ще отреагират пазарите на тази тема, каза Борисов.
Според премиера, Комисията за финансов надзор се справя добре с възложените задачи, въпросът е как небанковият сектор да бъде включен и да бъде по-полезен.
Министър-председателят изтъкна действията на правителството в областта на финансовата дисциплина и начина, по който това се отрази и от международните рейтингови агенции.
Борисов заяви, че сме „за” това да има европейска кредитна агенция, но ако има такава и тя е обективна, не би трябвало да пожали недисциплинираните.



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1729672
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив