Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2011 07:51 - Шойбле отказа среща с Дянков
Автор: cnyyk Категория: Бизнес   
Прочетен: 632 Коментари: 0 Гласове:
0



Финансовият ни министър трябваше да преговаря с германския си колега по заема на БДЖ за мотрисите "Дезиро"


Германският финансов министър Волфганг Шойбле не е намерил време да се срещне с българския вицепремиер Симеон Дянков, съобщи LiveBiz. Дянков бе на посещение в Германия и програмата му предвиждаше късно вечерта в четвъртък да разговаря с Шойбле. Преди седмица транспортният министър Ивайло Московски съобщи, че се разчита на тази среща, за да бъде уговорено разсрочване на заема, който БДЖ изтегли от немската държавна KfW, за да купи 50 дизелови и електрически мотриси "Дезиро" на "Сименс". Поради това, че железниците са спрели да погасяват заема, КfW заплаши да прибере поне половината мотриси, а по-късно стана ясно, че банката дори ги е обявила за продажба.
"Срещата с Шойбле наистина бе предвидена по програма, но германският финансов министър бе прекалено зает с дебатите в Бундестага", казва източникът на LiveBiz. По тази причина нейният час бил променян няколко пъти, но накрая била отменена. Сега надеждата на Дянков е да се срещне с Шойбле утре в Брюксел, където ще се състои Срещата на върха.
В Берлин Дянков се е срещнал с първия заместник финансов министър Щефен Кампетер. Освен това е изнесъл публична лекция в представителството на Европейската комисия в Берлин, в която е заявил, че България не е застрашена от дългова криза, съобщи пресцентърът на МФ.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1735145
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив